Piper Konyhája
Holly 2005.08.28. 21:05
Ha rádjön a Főzés
Penne csirkehússal és portói mártásal
Hozzávalók:Penne(tollhegy)tészta,fillézet csirkemell,vörösbor,vaj,só,bors.személyenként 15-20dkg száraztésztával és efy fillézet csirkemelel számolj!
Elkészités:főzd ki a tésztát enyhén sós ,forró vizben.egy kis olajat is tehetsz a vizhez,igy nem fog a tészta öszeragadni.a csirkemellfilét vágd kockákra vagy kisseb csikokra,sózd és borsozd izlés szerint.a serpenyőben olvasz meg egy kis vajat,és a húst pirisd meg,amig szépem ki fehérednek a csirke kockák.Ha kész van szűőlapátal szedd ki a hús egy edénybe,és tarsd melegen.a srpenyőben lévő vajhoz önts hozzá vörösbort(kb 1-1- pohárnyit. és melegits fel közepes lángon.feloldja a serpenyő alájn maradt finom húspöcöket,ami nagyon jot tesz a mártásnak,és a mosogatást is meg könyiti:)azután önts ki a bort egy tálba és keved amig krémes alakú nem lesz,ha tul sűrű egy kis bort még hozzá önthetsz.még melegen adj hozzá továbi egy evőkanál vajat.aztán már csak a tálalás van hátra.jó étvágyat
|