~Bűbájos~Boszorkák~Magyar~Halliwell~Portál~
~Bűbájos~Boszorkák~Magyar~Halliwell~Portál~
~Bejelentkezés~
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
~Menü~
 
~Bűbájos Boszorkák~
 
~Prue&Piper&Phoebe&Paige~
 
~Következő rész~

          Az Akopalipszis Lovasai

Május 23-án 15:30-kor a  TV2

 

 
~Trendi~
 
~A hét idézete~

-Phoebe!-Prue

-Tessék?-Phoebe

-Megfeldkeztél a kocsi kulcsról-Prue

-Az autódban van az pedig a szerelőnél árajánlatért-Phoebe

(Festmény Fogságában)

 
~Bűbájos Boszorkák Könyvek~
 
~Képességek~
 
~Szinészek~
 
~Árnyékok Könyve~
 
~A hét főcimképe~
 
~Sulis Cuccok~
 
~A hét képe~
 
~Változások~
 
~Autógram Cimek~
 
~Szereplők~
 
~Promóciós fotózások~
 
~Prue Halliwell~
 
~Tanks!~
 
~Charmed Magazin~
 
~A Halliwell-ház~
 
~Piper konyhája~
~Piper konyhája~ : Piper is ezt ajánlja!

Piper is ezt ajánlja!

Halliwellportall  2005.10.26. 16:51

Főz egy Jót!

Piper a részben több ételt is említ, melyeket Elliot Spencer és Allison Michaels esküvõjére készített. Ezek fõleg harapnivalók voltak a vendégeknek, vagy a leánybúcsú résztvevõinek.

Aprósütemények (buns)

Sajtos aprósütemény
Hozzávalók kb. 30 darabhoz: a tésztához 35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 késhegynyi szalalkáli, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, a tetejére: 2 tojásfehérje, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt parmezán sajt.
Elkészítés: A lisztet, a vajat, egy csipet sót, a szódabikarbónát, a szalalkálit összemorzsoljuk, majd beletesszük a tejfölt és a tojások sárgáját. Simára gyúrjuk, letakarjuk, és 1 órára a hûtõbe tesszük. A hûtõbõl kivéve a tésztát lisztezett deszkán 8 mm -1 cm vastagra kinyújtjuk, és formával kiszúrjuk. Sütõpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A sütõt 160 C-fokra (gázsütõ 1. fokozat) elõmelegítjük. A formák tetejét megkenjük a jól elkevert fehérjével, és megszórjuk a sajttal. A tepsibe tesszük, és a sütõben, 20-25 percig sütjük.

Csokoládés aprósütemény

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 22,5 dkg lágy vaj, 15 dkg barnacukor, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vaníliás pudingpor (nem fõzõs), 2 tojõs, 1 teáskanál vanilia eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.
Elkészítés: Elõmelegítjük a sütõt kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barnacukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütõpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütõbõl, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papirral együtt kivesszük, és hûlni hagyjuk.

Hidegtálak (deli trays)

Prágai sonkatekercs
Hozzávalók: 12 dkg prágai sonka egyben, 1-2 ág szárzeller, 5 retek, 2 sós uborka, 2 kanál majonéz, só, õrölt bors, 20 dkg szeletelt karaván sajt, 1 csokor metélõhagyma
Elkészítése: A prágai sonkát vékony, 2 centinél nem hosszabb csíkokra metéljük. A megtisztított zellert megmossuk, kockákra vágjuk. A retket tisztítás után a lecsöpögtetett sós uborkával együtt apróra daraboljuk, majd az így elõkészített hozzávalókat mély tálba szórjuk és a majonézzel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és a sajtszeleteken elosztjuk. Egyenként összegöngyöljük és a metélõhagymával átkötözve körben tálra rakjuk. Tálalásig hûtõszekrényben tartjuk.

Olajbogyóval töltött tojás
Hozzávalók: 6 tojás, 1 evõkanál csípõs mustár, 5 dkg vaj, 8-10 olajbogyó, 6 ringli, petrezselyem, só, bors, a díszítéshez salátalevél és paradicsom
Elkészítése: Fõzzük meg a tojásokat, hûtsük le, és hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk apróra a petrezselymet és az olajbogyókat, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a vajat, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Töltsük meg a félbevágott tojásokat, majd mindegyikre tegyünk egy fél ringlit. Salátaleveleken, paradicsomszeletek között kínáljuk.

Elõételek (hors d'ouvre)

Avokádóval és sonkával töltött tészta
Hozzávalók 4 személyre: 3 db burgonya, 3 db tojás, 1 db alma, 1 db kivi, 10 dkg gépsonka, 10 dkg sajt (gouda, trappista, edámi stb.), 1 db avokadó, 1 dl majonéz, 8 db tésztakosárka
Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, bõ, sós vízben puhára fõzzük. Másik edényben a tojásokat keményre fõzzük. Leszûrjük, kissé hûlni hagyjuk. Az almát, a kivit meghámozzuk, a gépsonkával, a sajttal együtt kis kockákra vágjuk. A burgonyákat és 2 tojást meghámozzuk, szintén apró kockákra vágjuk. Végül az avokadót is meghámozzuk, húsát felkockázzuk, és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük a majonézzel. A masszát a tésztakosárkákban egyenlõ arányban szétosztjuk. A maradék egy tojást meghámozzuk, a salátára reszeljük, és tálaljuk.

Zöldséggombócok
Hozzávalók 4 személyre: 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 10 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 tojás, a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez: bõ olaj.
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk. A zöldségeket a gomba kivételével enyhén sózott vízben, a forrástól számítva kb. 10 perc alatt kissé ropogósra fõzzük. Leszûrjük, és jól lecsurgatjuk. Nagyobb serpenyõben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzáadjuk a leszûrt zöldségeket, összekeverjük, meghintjük a liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és kevergetve 2-3 percig lassú tûzön pároljuk, amíg sûrû massza lesz. Levesszük a tûzrõl, és hagyjuk teljesen kihûlni. Az olajat kb. 170 fokra (amikor a beledobott kis darabka sisteregve feljön a tetejére) felforrósítjuk. A kihûlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a forró olajban 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Leveles-vajas tésztából készült harapnivalók (puff pastry)

Gombás kosárka
Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag fagyasztott leveles vajastészta, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 kiskanál finomliszt, 1 dl tejföl, só, õrölt bors a mártáshoz: 2 csapott evõkanál finomliszt, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, késhegynyi reszelt szerecsendió
Elkészítése: A tésztát szobahõmérsékleten egy óráig állni hagyjuk, hogy felolvadjon. Ezalatt a töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és kisebb cikkekre vágjuk. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, a gombát beleforgatjuk, és erõs lángon három-négy percig kevergetve dinszteljük. Utána a liszttel meghintjük, kevés vízzel felengedjük, és a tejföllel gazdagítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és sûrûre forraljuk. A mártást is elkészítjük: a lisztet a vajon éppen csak megpezsegtetjük, a hideg tejjel felengedjük, és sóval, szerecsendióval fûszerezzük. Egy-két percig a tûzön kevergetjük, hogy besûrûsödjön, majd a tejfölt és a reszelt sajtot belekeverjük. A sütõt 250 fokra melegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második közepét kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a peremét megkenjük tojássárgájával, majd ráfektetjük a korongra. Az így összeragasztott tésztát forró sütõlemezre helyezzük, mellé rakjuk a tésztából kiszúrt, tojássárgájával megkent kis korongokat is, és erõs lángon a képviselõfánkhoz hasonló kosárkákat sütünk. A meleg gombatölteléket a kosárka sütés közben keletkezett üregébe (mélyedésébe) halmozzuk, és a kis korongot a tetejére ültetjük. A tésztát a forró sütõbe toljuk, és végig erõs lánggal szép pirosra sütjük. Külön tálkában kínáljuk hozzá a megmelegített sajtmártást. (A francia leveles fánkot mártás nélkül, hidegen is tálalhatjuk, sõt gomba helyett tejföllel elkevert sonkával, franciasalátával esetleg majonézes spárgával is tölthetjük.)

Krémes tölcsérek
Hozzávalók 8 darabhoz: 1 csomag mélyhûtött leveles tészta, 1 tojás, 5 evõkanál finom kristálycukor, 2,5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone
Elõkészítés: A tésztát hagyjuk felengedni. Sütõpapírból papírtölcséreket készítünk: kb. 30 centiméter átmérõjû köröket vágunk ki, félbehajtjuk, tölcsérformára tekerjük, és egy csipesszel megtûzzük.
Elkészítés: A leveles tésztát hosszában kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat felvert tojással megkenjük. A sütõt 200 fokra (gázsütõ: 3. fokozat) elõmelegítjük. A papírtölcséreket egyik kezünkben tartva, a tésztacsíkokat a csúcstól kezdve egyenként feltekerjük, úgy, hogy a bekent felszínük nézzen kifelé. Hagyjuk, hogy a csíkok egy kicsit átfedjék egymást. A tölcséreket kristálycukorral megszórjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk, hogy kihûljenek, és óvatosan leválasztjuk õket a papírról. A tejszínt felverjük a maradék cukorral, és hozzákeverjük a mascarponét. A krémet a tölcsérekbe töltjük.

 
~Hello~
 
~Névnap!~
 
~Naptár~
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
~Óra~
 
~Számláló~
Indulás: 2005-05-29
 
~Ne Lopj~
 
~Szórakozás~
 
~Blend Verseny!!!!!~
 
~Főcímvideo-Második Évad~

 
~Egérkövető~
 
~A hét álompárja~
 
~Extra charmedtörténetek!*Uj!*~
 
~Charmed Fan Club~
 
~Óriásposzterek! Uj*!~
 
~Extrák~
 
~Extra Cikkek!~
 
~Cimlapon!~
 
~Háttérképek~
 
~Főcímek~
 
~¤Kód¤~
 
~¤Kód2¤~
 
~Filmográfia~
 
~Chat~
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
~Öltözködések~
 
~Multimédia~
 
~Tudtad?~
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal